Wireless Alarm – Η εγκατάσταση ενός ασύρματου συναγερμού γίνεται γρήγορα και σχετικά εύκολα χωρίς αναστάτωση αφού δεν χρειάζονται καλώδια, κανάλια και παρεμβάσεις στο σπίτι ή στο κατάστημα για να συνδεθούν τα περιφερειακά εξαρτήματα (μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κίνησης, σειρήνες κ.λ.π.) με την κεντρική μονάδα συναγερμού.

Η επικοινωνία αυτών με την κεντρική μονάδα γίνεται ασύρματα. Με αυτόν τον τρόπο δεν επηρεάζεται η καλαισθησία του χώρου.
Σε απλά συστήματα η τοποθέτηση και η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς τους ίδιους (DIY) και έτσι να μειώσετε το κόστος εγκατάστασης.
Στην περίπτωση που μετακομίσετε, ο Ασύρματος Συναγερμός μπορεί να μεταφερθεί εύκολα καθώς δίνεται η δυνατότητα αφαίρεσης και επανατοποθέτησης του στον νέο χώρο άμεσα και χωρίς νέες ρυθμίσεις. Εάν απαιτείται μπορεί να συμπληρωθεί με επιπλέον ανιχνευτές για να καλύψει επιπλέον ανάγκες. Οι περισσότεροι από τους ασύρματους συναγερμούς διαθέτουν και εισόδους για ενσύρματους ανιχνευτές (Hybrid alarms) στην περίπτωση που θελήσετε να συνδέσετε και ενσύρματους.
Οι ασύρματοι συναγερμοί με την σημερινή τεχνολογία είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φύλαξης πολλών χώρων. Η επικοινωνία των ανιχνευτών με τον πίνακα είναι με κωδικοποιημένα ραδιοκύματα στην συχνότητα των 433MHz ή 868MHz που δεν δημιουργούν πρόβλημα.